TV Steenbergen

Tussenstand najaarscompetitie 2019

De najaarscompetitie is eind September van start gegaan en dat is de laatste weken zeker te merken: wat een regen en wind! Er zijn zelfs wedstrijden uitgesteld. Bij de start dachten we nog wel dat de zomer oneindig lang zou aanhouden. Niet dus! Maar ook dit weer heeft z’n charme, toch?

7 seniorenteams en 5 jeugdteams zijn in september vol goede moed en passie aan de competitie begonnen.

Tijd om de tussenstand op de maken!

Te beginnen met de vrijdag.

Op deze avond spelen 2 damesteam: het 17+ team met captain Esther Theuns en het 35+ team van captain Melanie Vlietstra.

Het team van Esther staat op de 6e plaats en wacht nog op de eerste zege. Melanie en haar team bezetten momenteel de 2e plaats. Hebben alles gewonnen, maar moeten nog tegen 3 teams die ook nog niets verloren hebben. Aan de bak dames! Doorpakken!

Op zaterdag spelen 3 teams: het herenteam van captain Ton Hartmans; het mixteam van captain Ada Koren en het damesteam van captain Claudia Tak. De heren gaan duidelijk voor de gezelligheid (heel belangrijk mannen) en sportiviteit, maar staan ondanks hun inzet op de laatste plaats. Maar ja, er moet tenslotte toch iemand hekkensluiter zijn.

Het mixteam van captain Ada heeft nog niets verloren, maar staan toch slechts 3e. Ze hebben 2x gelijkgespeeld. De laatste wedstrijden zullen zeer tactisch moeten worden ingezet, want de nummers 1 en 2 in deze poule moeten nog tegen hun. Het damesteam van Claudia staat er prima voor: een 2e plaats. De laatste wedstrijd zal waarschijnlijk de beslissing brengen, want dan moeten ze tegen koploper Stampersgat.

En dan tot slot de zondag.

Hier spelen 2 mixteams: Steenbergen 1 van captain Peter van der Minnen en Steenbergen 2, het voormalige jeugdteam dat dit jaar voor de eerste keer bij de senioren speelt. Jammer genoeg spelen ze beiden in dezelfde poule en moesten direct de eerste wedstrijd tegen elkaar. De winst ging naar ging team van Peter. Op dit moment gaan zij zelfs aan de leiding in de poule, maar… ze moeten nog een wedstrijd inhalen en moeten nog tegen de betere teams. Succes en volhouden!

Ook de jeugdteams 11 t/m 17 jaar doen het prima. Het mixteam staat keurig 4de, evenals het meisjesteam. Het jongensteam staat zelfs 3e, maar kunnen nog stijgen. De zwaarste tegenstanders hebben ze al gehad.

Begin november is de najaarscompetitie weer voorbij. Daarna komen de feestmaanden. Mooi de gelegenheid om je team samen te stellen voor de voorjaarscompetitie die in april 2020 weer begint. De data’s  zijn al bekend.

Zodra we kunnen inschrijven laten we jullie dat weten (maar jullie hebben tot 30 december de tijd) .

Iedereen veel succes toegewenst met het verdere verloop van de competitie!

Met sportieve groet,

De VCL-commissie.

compdatavoorjaar2020-def