Beste leden,

Beste leden,

Hieronder de laatste update van de KNLTB met betrekking tot de huidige maatregelen.

KNLTB Corona Update 22/12
Helaas is de interpretatie van de maatregelen m.b.t. de mogelijkheid om te sporten in tweetallen dinsdagavond gewijzigd en aangescherpt. De Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) heeft na overleg gisteren met VWS, NOC*NSF en Platform Ondernemers in Sport middels een brief aan gemeenten laten weten dat dubbelen niet is toegestaan. Dat heeft ook consequenties voor trainingen. Wij vinden dit jammer, want tennis en padel buiten kan veilig op 1.5 meter afstand.

Wat mag wel? 
Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis met 2 volwassenen blijft mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan.

Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer). Meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag van tweetal naar tweetal gaan en aanwijzingen geven, maar niet alle tweetallen in één keer instructies geven.

Natuurlijk is dit een teleurstelling, maar we respecteren het besluit en nemen onze verantwoordelijkheid.

Het volledige bericht van de KNLTB is via bijgaande link te lezen: https://corona.knltb.nl/nieuws/2021/12/corona-update-harde-lockdown-t-m-14-januari-buitensporten-mag-nog/

We laten het jullie weten zodra de regels worden bijgesteld.

Het bestuur