Voorjaarscompetitie senioren

Beste TVS-leden,

De opstelling voor de voorjaarscompetitie is weer bekend.
De voorjaarscompetitie telt in totaal 7 speeldagen en start begin april en loopt tot begin juni.

Via de KNTLB Club App heb je toegang tot alle competitie uitslagen en standen, het wedstrijdprogramma én je rating.

Heel veel succes!

Opstelling voorjaarscompetite 2020
 
——————————————————————————————————————–
De KNLTB heeft het aanbod van competitiesoorten van de districts-/regiocompetities geharmoniseerd. Hierdoor is een landelijk uniform aanbod gecreëerd. Er was een te grote versnippering in het aanbod wat leidde tot te veel niveauverschillen en lange reisafstanden.
Ook zijn de districts-/regiogrenzen afgeschaft.
Er zijn verschillende competitiesoorten samengevoegd en het aanbod is teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten. Daarnaast zijn er ook soorten met verschillende leeftijdsgrenzen samengevoegd. Meer informatie over de harmonisatie vind hier.

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities, geldt “verkort spelen”. In plaats van een derde set wordt dan een beslissende wedstrijdtiebreak gespeeld (t/m 10 punten, 2 punten verschil).

Wil je in twee teams competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Wij regelen dan de dispensatie.


ZOMERAVONDCOMPETITIE 17+
Deze competitie mag apart, maar ook naast de voorjaarscompetitie gespeeld worden. 

Kun je geen genoeg krijgen van het spelen van competitie en heb je zin om naast de Voorjaarscompetitie nog een competitie te spelen? Of wil je competitie spelen, maar liever niet in het weekend? Doe dan mee met de Zomeravondcompetitie!

Deze competitie (voor alle speelsterktes) wordt gespeeld op 7 woensdagavonden om 19.00 uur in mei en juni. Er wordt gespeeld op woensdag 15 mei, 22 mei, 29 mei, 5 juni, 12 juni, 19 juni en 26 juni 2019.

Minimaal 4 spelers per team en per avond 4 dubbels. Voor deze competitie geldt het “compact spelen”: het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een 3e set een beslissende wedstrijdtiebreak (t/m 10 punten, 2 punten verschil). 

8 & 9 COMPETITIE 17+ (geslachtsloos)

Ben jij net begonnen met tennis, heb je les gehad of heb je nog nooit competitie gespeeld? Doe dan mee met de 8&9 competitie op donderdagavon. Je speelt voornamelijk voor de gezelligheid, want je resultaten tellen niet mee voor je speelsterkte.

Deze competitie is alleen voor de speelsterktes 8 en 9 en wordt gespeeld in april en mei op 7 donderdagavonden. Er wordt gespeeld op donderdag 5 april, 12 april, 19 april, 26 april, 17 mei, 24 mei en 31 mei. Aanvang tussen 19.00 en 20.00 uur.

Minimaal 3 spelers per team en per avond 2 dubbels (HD, DD of GD afhankelijk van de samenstelling van je team). Voor deze competitie geldt het “compact spelen”: het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een 3e set een beslissende wedstrijdtiebreak (t/m 10 punten, 2 punten verschil).


COMPETITIE SPELEN, MAAR GEEN TEAM?
Mocht je geen team hebben, maar wel graag met een competitie mee willen doen? Stuur dan een email met je naam, bondsnummer, speelsterkte, telefoonnummer en emailadres naar competitie@tvsteenbergen.nl. Wij kijken dan wat eventueel mogelijk is.


Tot slot nog even een belangrijke mededeling! Als vereniging zullen wij vanaf 2019 de richtlijnen handhaven met betrekking tot het wijzigen van de door de KNLTB vastgestelde speeldata. In het Competitie Reglement staat duidelijk vermeld dat er bij verhindering, vakantie, ziekte of blessures invallers geregeld moeten worden. De “inhaaldata” zijn alleen bestemd voor wedstrijden die niet gespeeld kunnen worden in verband met slechte weersomstandigheden.
De speeldata zijn bekend en wij wijken bij verhindering van spelers niet meer van de vastgestelde speeldata af. Overleg dus op tijd met je teamgenoten wie er wel of niet kunnen spelen en regel op tijd invallers (eventueel van andere teams).

Hopelijk hebben jullie er weer zin in en we zien jullie inschrijving dan ook graag tegemoet!

Met sportieve groet van de
VCL commissieledenINSCHRIJVEN VOOR DE COMPETITIE

Je kunt je team via het inschrijvingsformulier opgeven (klik op de hyperlink om naar het inschrijfformulier te gaan). Het volledig ingevulde formulier graag doorsturen naar competitie@tvsteenbergen.nl

DEADLINE VOOR DE COMPETITIE AANMELDING IS: 17 DECEMBER 2018