Voorjaarscompetitie Jeugd 2019

Het is inmiddels november en de VCL is druk bezig met de voorbereidingen van de Jeugdcompetitie 2019. 

Om jeugdtennis te stimuleren, organiseert de KNLTB programma’s, competities en toernooien voor alle leeftijden en niveaus. Zo is er Tenniskids Rode en Oranje competitie (voorheen World Tour) en Tenniskids Groene competitie. Tot slot is er Junioren competitie (voorheen Gele competitie).

 

TENNISKIDS

Dit is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballenrackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

De Kia Tenniskids competitie wordt georganiseerd in het voor- en najaar. De Rode en Oranje competitie bestaat in 2019 uit dertien speelmomenten, verdeeld over meerdere maanden in het jaar. De Groene competitie uit veertien. In 2019 zijn er tijdens de meivakantie geen speelmomenten ingepland.

  • Tenniskids Rode competitie voor kids van geboortejaar2013 t/m 2010
  • Tenniskids Oranje competitie voor kids van geboortejaar 2011 t/m 2008
  • Tenniskids Groene competitie voor kids van geboortejaar 2009 t/m 2007

Ieder kind speelt in de eigen kleur volgens de leeftijdentabel.In overleg met de trainer wordt bepaald welke kleur het beste bij het kind past.

Alle kinderen die lid zijn van een KNLTB tennisvereniging en dus een geldig bonds-nummerhebben, kunnen ingeschreven worden voor deze wedstrijdvormen binnen Tenniskids.De inschrijving is individueel, teams worden vervolgens samengesteld door de trainer/jeugdcommissie. Er is ruimte voor voorkeuren, opmerkingen en gewenste teamgenoten.

 

JUNIOREN T/M 17 JAAR (voorheen Gele competitie)

De KNLTB heeft een aantal competitiesoorten teruggebracht, waardoor er meer spelers per competitiesoort zijn en er in sommige regio’s kortere reisafstanden en kleinere niveauverschillen zijn.

De zaterdagcompetities zijn vervangen door één landelijke gemengde junioren competitie die overal in het land hetzelfde is. Deze competitie wordt ingedeeld op postcode.

 

SPEELKALENDER JUNIOREN 2019

Klik hier voor de speelkalender Jeugd.

 

 

TEAMCAPTAIN

De rol van de teamcaptain is om voorgaand aan elke speeldag contact te leggen met alle (ouders/verzorgers van de) teamleden om te vertellen waar het team speelt, een verzamelpunt en tijd af te spreken en in het geval van uitwedstrijden af te stemmen welke ouders rijden en meegaan. Indien niemand in het team zich meldt om teamcaptain te willen zijn, zijn wij verplicht een teamcaptain aan te wijzen. Heeft u nog vragen over de jeugdcompetitie? Stuur dan even een e-mail naar competitie@tvsteenbergen.nl of neem contact op met de trainer van TVSINSCHRIJVEN VOOR DE JEUGDCOMPETITIE

Je kunt je team via het inschrijvingsformulier opgeven (klik op de hyperlink om naar het inschrijfformulier te gaan). Het volledig ingevulde formulier graag mailen naar competitie@tvsteenbergen.nl

We zien de inschrijvingen graag tegemoet!

 

Met sportieve groet van de
VCL commissieleden

 

 

DE DEADLINE VOOR DE COMPETITIE AANMELDING IS 17 DECEMBER 2018