Najaarscompetitie Senioren

NAJAARSCOMPETITIE  SENIOREN

TVS maakt gebruik van de ClubApp van de KNLTB. De KNLTB ClubApp is beschikbaar voor alle leden. De app is gratis te downloaden en in de app kun alle competitie-uitslagen, standen en jouw wedstrijdresultaten vinden en toevoegen aan je favorieten. Wil je meer informatie? Ga dan naar: knltb.nl/clubapp.

Als je de app hebt geïnstalleerd, zoek dan naar TV Steenbergen. Via de button Spelen, en daarna de button ‘Bekijk clubteams‘, kom je bij ‘KNLTB competitie‘ terecht. Hier kun je via jouw team de diverse teams en competitie-uitslagen en standen vinden.

 

-----------------------

 Najaarscompetitie 2022

Je kunt je inschrijven voor de najaarscompetitie tot a.s. zondag 12 juni. Bij te veel inschrijvingen kan er geloot worden. Inschrijven kan door een email te sturen naar [email protected] of een berichtje te sturen naar Esther Grootegoed (06 - 18 79 47 53). 

Schrijf je je als team in, dan dient de aanvoerder bij de opmerkingen van de inschrijving de teamgenoten te vermelden. 
Wil je graag aan de competitie meedoen, maar heb je nog geen team, neem dan contact op met ondergetekende en we gaan op zoek naar een team voor je.


Let op: De KNLTB heeft een belangrijke wijziging in de opzet van de najaarscompetitie tennis doorgevoerd. De belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van competitie voor komend jaar is dat met ingang van 2022 het aantal speeldagen van de KNLTB Najaarscompetitie aangepast wordt van 7 naar 5. 
Enkele redenen om naar 5 speeldagen te gaan zijn o.a.:

  • Minder last van herfstvakantie. In het verleden zorgde de herfstvakantie vaak voor problemen doordat veel teams invallers moesten regelen of wedstrijden moesten verplaatsen omdat teams onvoltallig waren in die periode. Door de aanpassing van het aantal speeldagen valt in 2022 alleen het begin van de herfstvakantie in de regio Noord in het laatste speelweekend van de Najaarscompetitie. In de regio Midden en Zuid valt de hele vakantie buiten de reguliere speeldagen.
  • Het past beter bij het jaargetijde in het najaar. De kans dat het gedurende de Najaarscompetitie slechter weer wordt is groter dan dat het weer beter wordt. Dat betekent dat wanneer er wordt uitgeweken naar inhaaldagen de kans dat die niet door kunnen gaan als gevolg van het weer nog groter wordt, waardoor veel teams niet de volledige competitie af kunnen maken. Door de aanpassing van het aantal speeldagen zullen meer (inhaal) wedstrijden daadwerkelijk worden gespeeld.


Namens de VCL,
Esther Grootegoed