Competitie

Wil je nog iets vragen, of is iets niet duidelijk, neem dan even contact op via mail / telefoon met een van de competitieleider/ commissieleden:

  • Esther Grootegoed (competitieleider)    06 - 18 79 47 53 / [email protected] 


  • Sandra Raaijmakers                               06 - 34 97 77 63 

--------------------------------------------------------------------------------------------

Kampioenen Voorjaarscompetitie en Zomeravondcompetitie 2022

Gelukkig hebben we weer een aantal kampioensteams in ons midden: 2 herenteams en een damesteam.  

Vrijdag is DE dag om te spelen met kans om kampioen te worden, want alle kampioensteams hebben op de vrijdagavond gespeeld. De opzet van de vrijdagavondcompetitie was dit jaar anders van opzet: er werden maar 5 in plaats van 7 wedstrijden gespeeld en de competitie was om de week. Voor sommigen een voordeel (lekker een vrij weekend); voor anderen een nadeel (de competitie duurt 10 weken). Deze opzet zal vast nog wel geëvalueerd worden door de KNLTB.  

We beginnen met de dames: Dames dubbel 17+ vrijdagavond, 1ste klasse
Captain Susanne Stoeldraijer heeft deze klus geklaard samen met Malou van Meer, Julia van Olffen, Annemiek Nederlof, Debbie Kools, Esther Grootegoed en Veerle Bierens. Ze begonnen voortvarend met een 4-0 overwinning op Zundert, en 3-1 tegen Oudenbosch. Toen kwam de domper: 4-0 tegen Etten 1. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden tegen hekkensluiter Fijnaart. En dan nog maar afwachten wat Etten zou doen. Het werd een slopende avond, want de dames speelden heel de competitie urenlange partijen. Missie geslaagd: ze wonnen met 4-0. Nu afwachten wat Etten zou doen: Zij verloren met 3-1 en zo mocht het team van Susanne zich in de nachtelijke uren laten huldigen in onze kantine. Dat is goed gelukt, want heb van horen zeggen dat het de volgende dag een nogal plakkerige boel in de kantine was! De 2 herenteams die kampioen geworden zijn speelden de laatste wedstrijd thuis. Iedereen zenuwachtig, want de verschillen met de nummers 2 waren heel klein.  

Als eerste: Herendubbel 17+ vrijdagavond, 1ste klasse
Captain John van de Kasteele met medespelers Wim, de Ron, Jean-Paul Fleurbaay, Ivo Bolders, Willem van Wijngaarden, Ronald Bergman, Tijn Stoeldraijer en Pieter Kramer, stonden maar 1 punt voor op de nummer 2: De Zoom 1. Een 4-0 overwinning zou het allerbeste zijn, want zij hadden tegen de Zoom gelijkgespeeld. En het tellen van gewonnen games en sets om te kijken wie er als winnaar uit de bus komt is zeer zenuwslopend. Helaas: het werd 3-1, dus afwachten wat de Zoom had gedaan. Gelukkig: ook zij wonnen met 3-1, dus de champagnekurken konden knallen!  

En last but not least: Herendubbel 35+ vrijdagavond, 4e klasse
Captain Hans Keijsers en Jos Melk, Jurgen de Vriend, Theo van Rijn, Sjoerd Koenraadt, Paul Visser, Riny Plompen, Julien van Meer en Michael de Vos kregen het ook niet gemakkelijk. Zij hadden weliswaar een iets grotere marge op de nummer 2: Stampersgat, maar bij verlies tegen Huybergen zou het toch nog billenknijpen worden. Het werd 2-2, en dat was voldoende. Met 1 punt voorsprong op Stampersgat konden ook zij tot in de kleine uurtjes het kampioenschap in onze gezellige kantine vieren. Wij feliciteren alle teams met het behalen van het kampioenschap.  

Maar………., naast de voorjaarscompetitie is ook de zomeravondcompetitie van start gegaan en beëindigd. En we hebben een kampioen!
Gemengd dubbel 17+ woensdagavond, 4de klasse
Captain Esther Grootegoed heeft samen met vader Joop, vriend Michael-John Meijer, Conny van der Ree, Jannie Drenthe, Fred Visser en Ad van de Ree dit mooie resultaat behaald. Met de 3-1 zege op Animo Terneuzen, leuk tripje zo op de woensdagavond, kon het kampioenschap hun niet meer ontgaan en stonden ze 3 punten los van de nummer 2 Souburg. Ook dit team krijgt van ons de hartelijke felicitaties.  

Op naar het Open toernooi!

Groeten, De VCL